Kosten efter kejsersnit

Her får du kostråd ud fra et klassisk kinesisk perspektiv.Hvordan kan du styrke kroppen via kosten?

Kost er utroligt vigtigt efter kejsersnit, det er du nok ikke i tvivl om. Men var du klar over at de fleste kejserinder spiser en kost som er alt for hård for kroppen?

Din krop er i  en tilstand for den har været udsat for et traume, den er ved at hele og opbygge et sundt og stærkt ar, den vil danne brystmælk til din kære baby og den skal opbygge energi, så du som mor kan være der for din baby. Din krop har travlt og den arbejder på højtryk. Så det vi skal sørge for er at den ikke kommer på unødvendig ekstra arbejde. Og det er her vi skal kigge på kosten. 

I videoen giver jeg min allerbedste forklaring på hvad der sker i kroppen når vi indtager forskellige fødevarer, hvordan det hænger sammen med opbygning af blod og mælkeproduktionen. Jeg giver en forklaring på hvordan du skal tilberede din mad og hvorfor du ikke skal gøre bestemte ting.

Jeg tror det vil være en øjeåbner for dig og det vil give totalt meget mening. 

Alle mine råd er taget ud fra et holistisk perspektiv især fra traditionel kinesisk medicin. Og derfor vil du opleve at det ikke stemmer helt over ens med de råd du normalt ville få.

Gå ind i det med et åbent sind og se og mærk på din egen krop hvordan den styrkes og du føler mere energi. 


Opskrifter

Her finder du mine anbefalinger til din kost efter kejsersnit. 

Jeg er ikke den helt store kok, men her er altså mine anbefalinger til din kost så du kan styrke og nære din krop på den allermest hensigtsmæssige måde. Så må du smage lidt til med dine egne krydderier. Kig gerne i modulet omkring urter - så du evt kan tilføje ekstra af de urter som styrker dig der hvor du er. 

Mange af opskrifterne er taget fra gamle kinesiske husmorråd, som jeg har erfaret virker upåklageligt. 

Hvis du er gravid imens du læser dette og har et stort ønske om at amme - så anbefaler jeg dig at lave en stor portion af opskriften med grisetæer og opbevarer det i portionstørrelse i fryseren, så du kan nappe en god portion hver dag. 

God appetit. 


Urter og fødevarer som understøtter amningen

Urter er fantastiske og nemme at ha med at gøre. De fleste af mine anbefalede urter kan du tilføje dine varme retter, lave infusioner med varmt vand af eller te. 

Hvis du vil lave infusioner - lader du urten trække i kogende vand minimum 3 timer og gerne et døgn. Overvej altid at ha frisk eller tørret brændenælde klar til at lave hver morgen, så du kan drikke det hele dagen efter. Tilføj gerne lidt varm vand til til din infusion, så det ikke for koldt.