Forberedelse i hjemmet og din hospitalskuffert

Det er vigtigt at du føler dig rolig, glad og forberedt på dit kejsersnit. Og det gør du kun ved at bygge rede og dykke lidt ind i dig selv. 

I dette modul skal du forberede dig selv mentalt på et kejsersnit, du skal pakke en hospitalskuffert og du skal forberede hjemmet til tiden efter kejsersnit. 

Meditationerne har jeg lavet så du mentalt kan føle dig klar og rolig til din kejserinde fødsel. Så du føler dig stærk, holdt og elsket. Jeg har lavet en hospitalskuffert med mine råd til hvad jeg syntes er værd at medbringe på hospitalet. Så er der en sektion hvor jeg giver mine anbefalinger til hvad du skal forberede i hjemmet. Og sidst men ikke mindst - har jeg tilføjet lidt opskrifter så du i venteperioden kan forberede snacks til hospitalet og varm mad som styrker kroppen efter kejsersnit. 

Jeg ønsker dig den bedste forberedelses tid og husk at bonde en hel masse med din baby og din partner. 


Din hospitals kuffert

Hvis du allerede nu ved at du skal ha kejsersnit - så har du den fordel at du kan begynde at forberede dig.


Forberedelse af din kost.

Lær hvordan din krop reagerer på et kejsersnit, medicin og andet. Og dan dig et bedre indblik i hvorfor din krop reagerer som den gør efter kejsersnit. 


Opskrifter

Du vil gøre din fremtidige kejserinde en kæmpe tjeneste ved at forberede en masse varme retter, som du nemt kan ta op af fryseren. 

Du vil gøre din baby en kæmpe tjeneste ved at ha det forberedt, da du skal bruge tid sammen med din baby og du skal give din krop til til at hele. 

Jeg anbefaler altid varmeretter, gryderetter, supper, simreretter osv. Da det er nemt for din fordøjelse, som skal ha tid til at være optimal igen, at fordøje. Din krop skal bruge energi på at hele, restituere, danne brystmælk og styrke helekroppen generelt. Derfor anbefaler jeg ikke at du spiser for meget raw food - som salater osv.  Men hvis du gør, så sørg blot for at tygge maden grundigt og brug mundens funktion som er at omdanne fødevarerne til mos. Så bliver det lettere for kroppen at fordøje. 

De opskrifter du finder her er de samme som du finder i modulet omkring bryst mælk og kosten. 

Sørg også for at ha lavet en masse gode snacks, som du kan ta med dig på hospitalet. Milten kan rigtiggodt lide dadler og abrikoser, så lav endelig snaks med det.  

Rigtig god fornøjelse i køkkenet.


Meditationer

Det kan være yderst gavnligt at forberede sig selv på kejsersnit ved at meditere.

Jeg anbefaler at du sætter 10-15min af om dagen til at visualisere processen underkejsersnit og helingsprocessen efterfølgende.

Det vil give dig ro i sindet og derved dit barn også.

photo-1528319355578-ebbbc586afac
14:53
Katja Maria Grønne